1: | Schil de ui, snij de helft in julienne. Druk in de andere helft de kruidnagel.
|
2: | Spoel de rode kool schoon, en pluk de bladeren.
|
3: |
Verwijder de dikke nerf, en snij de bladeren in en
julienne |
En Julienne zijn reepjes van 4-5 cm en 1/2 cm dik. Denk aan lucifers.
[Sluiten]
|
|
5: |
Smelt de helft van de boter in een pan. Fruit
hier het spek en de ui in. |
Zeer licht aanbakken in olie of boter zonder dat er verkleuring ontstaat met het doel dat het gefruite product beter zijn smaak stoffen af geeft.
[Sluiten]
|
|
5: | Voeg vervolgens
alle overige ingrediënten toe. |
6: | Dek de pan af met
een deksel, en breng de rode kool aan de kook. |
7: | Kook de kool
onder af en toe roeren gaar in ongeveer 30 à 40 minuten. |
8: | Controleer de
gaarheid en de smaak. Verwijder de ui en de laurier. |